GxF-qui-som

Qui som?

Gent per Formentera som un partit progressista local, que obeeix exclusivament als interessos de Formentera i la seva gent. Cap partit d’àmbit autonòmic ni estatal condiciona la nostra activitat política. Una de les nostres raons de ser és corregir  els greuges que hem patit durant molts anys per part d’institucions i governs d’àmbit superior.

Ens formàrem l’any 2007, després d’un període d’inestabilitat política propiciat pel pacte dels partits de la dreta de Formentera: el Partit Popular, el GUIF (ara Compromís) i PREF. Érem persones provinents la majoria, d’entitats associatives i la societat civil, tant activa sempre a Formentera, algunes d’elles vinculades a la Coalició d’Organitzacions Progressistes (COP). Som hereus i hereves de les persones i polítics que defensaren Formentera d’amenaces com la urbanització de Punta Pedrera o del mal anomenat càmping des Ca Marí.

Els nostres objectius principals són la defensa i protecció del nostre territori i el medi ambient, de la cultura com a element de vertebració social, la defensa d’un model socioeconòmic basat en una economia horitzontal i diversificada, així com l’impuls d’una xarxa pública que garanteixi uns serveis socials de qualitat a totes les persones, independentment de la seva capacitat adquisitiva.

De la mateixa manera que cap altre partit amb seu social dins o fora de l’illa no ha tutelat la nostra acció de govern, tampoc no ho hem cedit davant les ofensives d’interessos especulatius.

 

¿Quines somos?

Gent per Formentera somos un partido progresista local, que obedece exclusivamente a los intereses de Formentera y su gente. Ningún partido de ámbito autonómico ni estatal condiciona nuestra actividad política. Una de nuestras razones de ser es corregir  los agravios que hemos sufrido durante muchos años por parte de instituciones y gobiernos de ámbito superior.

Nos constituímos en el año 2007, tras un periodo de inestabilidad política propiciado por el pacto de los partidos de la derecha de Formentera: el Partido Popular, el GUIF (ahora Compromís) y PREF. Éramos personas procedentes la mayoría, de entidades asociativas y de la sociedad civil, tan activa siempre en Formentera, algunas de ellas vinculadas a la Coalició d’Organitzacions Progressistes (COP). Som herederos y herederas de las personas y políticos que defendieron Formentera de amenazas como la urbanización de Punta Pedrera o del mal llamado càmping de es Ca Marí.

Nuestros objetivos principales son la defensa y protección de nuestro territorio y el medio ambiente, de la cultura como elemento de vertebración social, la defensa de un modelo socioeconómico basado en una economia horizontal y diversificada, así com el impuls de una red pública que garantice unos servicios sociales de calidad a todas las personas, independientemente de su capacidad adquisitiva.

De la misma manera que ningún otro partido amb sede social dentro o fuera de la isla ha tutelado nuestra acción de gobierno, tampoco hemos cedido ante las ofensivas de intereses especulativos.