Unes 200 persones entre militància i simpatitzants han assistit aquest cap de setmana a les Jornades de Participació organitzades per Gent x Formentera

Aquestes jornades han servit per posar en comú les propostes que serviran de base per a la redacció del programa electoral amb el què el partit es presentarà a les eleccions del 26 de maig.

Durant les jornades s’han exposat cinc ponències (Cultura, Política Social, Esports, així com Territori, Medi Ambient i Mobilitat, i Turisme i Economia) fruit del treball previ d’un centenar de militants i simpatitzants distribuïts en set sectorials que han col·laborat en la seva elaboració durant els mesos de gener i febrer. Cada exposició ha anat seguida d’un apartat de precs i preguntes on els assistents han pogut fer les seves aportacions.

Així, s’han valorat i avaluat les iniciatives i polítiques aplicades aquests darrers anys, tot destacant la importància de continuar treballant perquè Formentera sigui cada volta un indret amb un medi ambient més cuidat i respectat, amb una societat més justa i igualitària.

 

Línies estratègiques

Prenent com a eixos transversals el model d’illa i l’autogovern, s’ha destacat la importància d’anar cap a una illa cada vegada més ”verda”, tot aprofundint amb la regulació de l’accés de vehicles a l’illa, però també amb la millora del transport públic i la potenciació de l’ús del vehicle elèctric complementat per la millora de la gestió de residus, la protecció i la gestió territorial.

S’ha incidit també en la necessitat de continuar avançant amb la dotació dels equipaments i serveis necessaris, en que s’ha avançat molt. En aquest apartat, s’ha destacat la creació del Museu de Formentera, i en un horitzó proper la construcció del Centre de les Arts de Sant Ferran.

 

Taula Rodona Jornades Participació GxF

Les jornades han continuat amb la celebració d’una taula rodona moderada per Valentí Vilagrassa que ha comptat amb la Participació de Sandra Benveniste,  Isidor Torres, Sílvia Tur i Santi Costa.

Sota el títol “Formentera: retrobant l’equilibri”, s’han analitzat i valorat les polítiques encaminades a retornar l’equilibri entre activitat econòmica i protecció mediambiental i social.

Finalment, la candidata Alejandra Ferrer ha tancat l’acte tot agraint la participació dels assistents i de les persones que han col·laborat en l’elaboració de les ponències. Ferrer ha fet un repàs també de les línies bàsiques de Gent x Formentera per afrontar el futur, destacant que la nostra illa ha de seguir sent un destí turístic singular i autèntic, on els nostres visitants se sentin convidats a compartir els valors que ens caracteritzen.

Després de la cloenda dels actes, s’ha celebrat un àpat de germanor entre tots els assistents.

 

Formentera, 10 de març de 2019