Les associacions de la Producció Agrària Ecològica d’Eivissa i Formentera (APAEEF), de Menorca (APAEM) i de Mallorca (APAEMA) han impulsat i signat un document per reclamar a la Delegació del Govern que “davant de l’actual situació d’estat d’alarma, reconsideri la restricció per assistir als horts d’autoconsum. En un context de crisi i en perspectives de què en els pròxims mesos molta gent es quedarà sense feina, creim que els horts són una eina imprescindible per afrontar la situació.”

Els horts particulars formen part del nostre paisatge, de la nostra cultura, de la nostra forma de viure, d’una illa que ha passat per moments de gran crisi econòmica en què l’agricultura, la ramaderia i la pesca han set cabdals per afrontar el dia a dia.

Des de GxF no compartim que es prohibeixin els desplaçaments als horts particulars, sempre complint les mesures de seguretat que estableix l’estat d’alarma. Aquesta decisió fa que moltes famílies no puguin comptar amb la seva pròpia collita i, d’altra banda, s’està deixant perdre el que ja estava sembrat amb el cost econòmic i de sostenibilitat que això implica.

Com a partit polític ens hem adherit a la petició que fan les associacions de Producció Agrària Ecològica i que se suma a altres reclamacions que s’han fet sobre el mateix tema, així com les peticions que arriben també d’altres comunitats autònomes.

Tenint en compte que a altres territoris de l’Estat ja s’han flexibilitzat les restriccions per anar als horts, ens adherim al manifest i ens sumam a la seva reclamació per instar a la Delegació del Govern a que, davant de l’actual situació d’estat d’alarma, reconsideri la restricció per assistir als horts d’autoconsum i demanam que a la nostra comunitat també es prenguin mesures al respecte.

 

Formentera, 18 d’abril de 2020