Alejandra Ferrer, candidata de Gent per Formentera a la presidència del Consell, ha anunciat en un acte de campanya celebrat a la Savina la proposta de reforma del carrer Gregal i el seu canal per a obrir-lo a ses Salines. Donant continuïtat al cicle de reformes que està tenint la Savina els darrers anys.

 

Ferrer ha expressat el seu desig de “potenciar la part natural i patrimonial d’aquest poble per motivar tant els turistes com els residents a que el visitin”, alhora que ha apostat per una Savina que “es converteixi en un poble no només d’entrada i sortida, sinó en un nucli dinàmic, tan cultural com comercialment”.

 

Ferrer ha assegurat, que la Savina, però també els altres pobles i nuclis, estan avui molt millor que fa 12 anys, en els que l’equip de GxF ha apostat per una important transformació, orientant-los més a les persones i al petit comerç.

 

L’acte, celebrat l’hotel Bahía, on s’han aplegat més d’un centenar d’assistents, ha comptat també amb les intervencions de la candidata al Parlament Silvia Tur, Rafa González, Daisee Aguilera i Jordi Vidal.

 

Rafa González ha posat la Savina com a exemple de bon funcionament de les zones d’aparcament regulat, recordant que quatre anys enrere hi havia una gran manca d’aparcament al poble per culpa d’aquells que deixaven estacionat el seu vehicle durant setmanes o inclús mesos. “Amb la regulació que vam establir, demanem a la gent que tregui un tiquet”. Ha destacat la importància d’arribar a acords amb la Autoritat Portuària per a reformar tota la façana portuària, per aconseguir que la Savina guanyi un espai de Passeig i reactivi a aquesta zona l’activitat comercial. Ha assegurat que no ha sigut una fita fàcil d’assolir, però la feina i la insistència han fet possible aquesta reforma.

 

Daisee Aguilera per la seva part ha destacat la importància de fites assolides aquesta legislatura, com el Decret de Posidònia, la nova Reserva Marina de sa Punta de sa Creu, la prohibició de les party boats, d’entre altres. Ha remarcat també la importància d’haver aconseguit per al Consell de la gestió dels fondejos de l’Estany des Peix, que farà que es pugui regular aquesta activitat i regenerar aquest espai, tot establint criteris d’atorgament de punts de fondeig d’acord amb els usuaris i a un preu simbòlic.

 

                                                                                                                                                                      “Formentera en bones mans”

Formentera, 22 de maig de 2019