Gent per Formentera ha celebrat aquest divendres 12 de maig l’acte d’inici de campanya a la cafeteria San Francisco, a Sant Francesc. En aquesta trobada la candidata a la presidència del Consell, Alejandra Ferrer, la candidata a diputada al Parlament balear, Sílvia Tur, i la número 5 de la llista de Gent per Formentera al Consell, Helena Costa, entre d’altres integrants de la llista han fet diferents intervencions explicant els eixos principals del programa de GxF en vista a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig de 2023.
La candidata a la presidència ha mostrat la seua satisfacció per poder iniciar la seva campanya a Sant Francesc, «un poble que dona qualitat de vida als residents i a la vegada és un punt de referència comercial, amb una gran oferta de restauració i oci». Alejandra Ferrer ha recordat que fa 4 anys Sant Francesc va ser el primer poble, amb Sant Ferran i La Mola, on es va limitar l’ús dels seus pisos a residents i treballadors».

Alejandra Ferrer ha anunciat que a la propera legislatura s’ha de pujar el nivell de la neteja, amb màquines que no siguin tan molestes per als residents, i seguir avançant en el mateix camí, «fent dels carrers Santa Maria i Es Vedrà una zona peatonal, que es sumi a les ja existents, tranquil·les i segures, i ho farem com sempre amb diàleg i consens amb el veïnat».
En els pròxims 4 anys Alejandra Ferrer ha assegurat que «Sa Senieta i Can Ramon han de ser equipaments oberts al poble tot l’any. De l’església a Can Ramon, de Can Ramon a sa Tanca Vella i de sa Tanca Vella a sa Senieta, hem de configurar un romb d’edificacions singulars, obertes a la gent i, en el cas de Sa Senieta i Can Ramon, amb serveis per a tota la ciutadania i tot l’any».
Ferrer s’ha mostrat molt contenta d’encapçalar «un equip de persones que combinen joventut i experiència, i que està capacitat per fer front als nous reptes que té al davant Formentera». «A Formentera, Gent per Formentera», és l’eslògan d’aquesta campanya de GxF, perquè segons ha assegurat Alejandra Ferrer «a les properes eleccions està en joc que al Consell governi una sucursal d’un partit de fora o un partit de Formentera».
Per la seua part, Sílvia Tur, la candidata al Parlament balear ha destacat l’acord al qual s’ha arribat amb el PSOE: «La meua feina com a diputada és defensar els interessos dels formentereres i formentereres, fer que les lleis balears tenguin en compte la nostra idiosincràsia i reclamar les inversions que el Govern balear ha de fer, tot això serà més fàcil de fer amb una veu forta i única que només estigui supeditada als interessos de la nostra illa», ha declarat Sílvia Tur.
La debutant a la tribuna d’oradores ha estat Helena Costa, especialista en economia, ha parlat sobre la necessitat què Formentera camini cap a una economia circular amb el foment del sector primari, però en la que no es perdi una visió de futur com a illa connectada en què es pugui fomentar el treball a distància. Helena Costa també ha explicat que «volem aconseguir una desestacionalització real perquè visitants i residents tenguin oferta i serveis per gaudir els 365 dies de l’any de Formentera i que posi a les persones en el centre».
L’habitatge ha estat un tema també molt present a totes les intervencions. Les propostes centrals de Gent per Formentera en aquesta matèria són la inspecció en habitatges d’ús turístics, la cessió de nous espais per Habitatges de Protecció Oficial, la creació d’un conjunt residencial per a sanitaris, de la mateixa forma que es va fer amb la Guàrdia Civil, la creació d’una borsa de lloguer temporal per a docents i l’impuls a l’Oficina de l’Habitatge.

A l’acte s’ha presentat el vídeo de campanya en què els membres de la llista expliquen en primera el seu programa electoral i que es pot visionar a les xarxes socials del partit.