La proposta de candidatures, presentada per l’Executiva, ha comptat amb el suport de la militància del partit.

La militància de GxF estava convocada per avui dijous a una assemblea amb caràcter extraordinari i ha respost amb un destacable grau de participació (91 militants han participat de forma directa o representats). La candidatura al Consell Insular de Formentera, encapçalada per Alejandra Ferrer, ha comptat amb el suport del 89% i la candidatura al Parlament de les Illes Balears, encapçalada per Sílvia Tur, ha comptat amb el suport del 97%.

Estam convençuts que les nostres candidatures representen el talent i les idees que Gent per Formentera ha estat capaç d’incorporar a les seues files: dues dones valentes i preparades que han demostrat tenir una forta capacitat de gestió en els moments més complicats.

Alejandra Ferrer ha posat de relleu la feina feta durant aquest dur mandat de la pandèmia i la crisi subsegüent, mentre es continuava amb els projectes iniciats i s’afrontaven nous reptes, tot perseverant en la línia política de GxF, i ha expressat la seva voluntat de ser la candidata de tots i totes, mostrant-se oberta a acollir les propostes i discrepàncies que puguin sorgir, i també d’enfortir les essències fundacionals de Gent per Formentera, com a partit d’esquerres, laic, feminista i ecologista.

Sílvia Tur ha destacat que el fet d’haver estat diputada per GxF al Parlament durant sis anys consecutius s’ha mostrat cabdal per la defensa dels interessos generals de l’illa i per incidir en la presa de decisions del Govern, sense dependències ni restriccions de cap índole. També ha destacat que Gent per Formentera s’ha mostrat com l’única formació política de l’illa que pot reivindicar les seves demandes posant per davant la ciutadania i no els interessos del partit, i així és com ho seguirà fent si obté els vots necessaris per continuar la tasca parlamentària feta fins ara.

A més de la ratificació de nous militants i altres qüestions de tràmit, GxF ha informat de la posada en marxa dels grups de treball, on s’ha convidat la militància a col·laborar-hi, per comptar amb la participació ciutadana en la creació del nou document programàtic. Gent per Formentera vol continuar aportant idees i polítiques valentes en el seu projecte de futur i seguir treballant per acostar-nos a l’illa que necessitam i volem.

Formentera, 26 de gener de 2023.