El passat mes de novembre del 2018, la presidenta Armengol anunciava, en el marc de les reunions que  mantenia amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, tenir el compromís del Govern de l’Estat perquè el Règim Especial de Balears entrés en vigor l’any 2019.

En aquell mateix moment també es va anunciar, la signatura d’un conveni entre les dues administracions referent al cicle de l’aigua, en el qual l’Estat es comprometia a executar obres a totes les illes, així com també es van acordar actuacions de l’Estat en matèria de sanejament i depuració d’aigües a les illes. 

La inversió del Govern central a Balears en projectes del cicle de l’aigua s’havia de materialitzar amb la signatura d’un conveni ,  de 360 milions d’euros,  que mai s’ha arribat a signar i que preveien executar projectes per valor de 40 milions d’euros pel 2019. 

En el cas de Formentera aquestes inversions, per valor de 16 milions d’euros,  incloïen projectes de depuració d’aigües residuals com de la xarxa de proveïment d’aigua en alta. 

La falta de pressupostos a Madrid deixa sense previsió la substitució i millora de la xarxa de sanejament general, l’adequació i millora de la depuradora i la reparació de l’emissari i la remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora,  inversions estratègiques a la nostra illa.  

Gent per Formentera demana als diferents partits d’àmbit estatal que deixin d’actuar en defensa dels seus interessos partidistes i s’asseguin a parlar, a dialogar, a pactar i a començar a donar solució als problemes urgents que estan afectant de manera seriosa el nostre patrimoni natural.