El president de Gent per Formentera, Carlos Abril, així com la secretària general del partit, Susana Labrador, han comparegut en roda de premsa per valorar la notícia de l’obertura de judici oral contra en Jaume Ferrer, na Sònia Cardona, en Bartomeu Escandell i en Pep Mayans pel cas Punta Prima.

En nom de GxF, Susana Labrador ha mostrat total i absolut suport als quatre acusats i ha lamentat que aquests hagin de patir una “pena de banqueta” per preservar i protegir Formentera i “fer front a les amenaces, sempre dins el marge de la llei”.

Labrador ha recalcat que l’origen del partit és precisament la defensa de Formentera, “som hereus de lluites com les del Càmping de Ca marí o Punta Pedrera. Les 4 persones acusades han actuat complint el mandat del poble de Formentera exercint de president i de consellers del Consell Insular”.

La secretària general ha destacat també que les persones implicades en el projecte de GxF han posat sempre l’interès i el bé col·lectiu per davant de qualsevol interès personal o empresarial. “Sempre hem actuat i actuarem dins els límits de la llei, que respectem escrupolosament, però ho fem aplicant el criteri de l’interès general i, si cal, enfrontant-nos a amenaces i xantatges”. Respecte això, Labrador ha subratllat que el Tribunal Suprem ha corroborat en sentència ferma la validesa de les NNSS aprovades el 2010, i que la fiscalia no ha formulat cap acusació vers els quatre encausats.

Per últim, Labrador ha recordat que aquest proper dissabte GxF farà la presentació oficial de les seues llistes electorals per als comicis del 26 de maig, unes llistes que en cap cas es veuran modificades pel nou procés, “L’obertura del judici oral contra en Jaume, na Sònia, en Bartomeu i en Pep no ens fa canviar ni en una coma aquestes llistes. El dissabte les presentarem amb, si cap, més força, més determinació i la mateixa il·lusió, perquè sabem que hem fet les coses correctament”.

Labrador ha volgut agrair les mostres de suport rebudes aquests dies i ha convidat “a totes les persones que ens donen suport i ens animen a seguir, a acompanyar-nos aquest dissabte”.

Formentera, 27 de març de 2019