Avui el Parlament ha aprovat per Majoria absoluta (51 vots) la proposta impulsada per la Diputada per Formentera Sílvia Tur Ribas que demanda un canvi constitucional per aconseguir un Senador-a per Formentera.

Rebem amb gran satisfacció aquest recolzament a una demanda justa i històrica de l’illa de Formentera. Una voluntat expressada des de Formentera amb regularitat, tots els aniversaris de la Constitució, i amb abundants acords plenaris per unanimitat, ha estat avui oïda pel Parlament de les Illes.

Formentera des que compta amb Consell propi ha donat sobrades mostres que a més d’identitat pròpia és capaç de gestionar el seu present i treballar pel seu futur, tenir una veu pròpia, separada d’Eivissa, a la cambra de representació territorial és una nova passa necessària i lògica en el nostre autogovern.

Aquest nou impuls arriba coincidint amb el debat sobre la reforma constitucional, esperem que sigui quin sigui el calat d’aquesta reforma, l’article 69.3 substitueixi un guió per una coma, un petit canvi, que permetrà a Formentera escollir un senador-a propi i acabar així amb aquesta anomalia en la representació de les Illes a l’Estat Espanyol.

La presència de Formentera al Senat amb veu pròpia, pot contribuir a la riquesa en el debat sobre quin ha de ser el paper del Senat en el futur i com tots els territoris de l’estat amb les seves particularitats i necessitats pròpies han de tenir la capacitat de vehicular-les.

Gent Per Formentera espera que aquest camí engrescador que avui iniciem acabi aconseguint aquesta fita i anima als partits amb representació al Congrés, que no defalleixin en la transmissió d’aquesta necessitat.

Avui Formentera ha fet una passa més per aconseguir el pes polític que li pertoca, enhorabona a totes les persones que ho han fet possible amb la seva feina i constància i al poble que les impulsa.