Participació Ciutadana
(Versión en castellano más abajo)
- Seguirem partint del principi que la participació ciutadana i la transparència són: un instrument per aconseguir una administració més democràtica, oberta, plural i participativa, que elabori polítiques més responsables, més eficaces i més duradores.
- Aprofundirem en els instruments de la democràcia participativa i deliberativa en la qual, governi qui governi, el Consell d’Entitats i les seues seccions siguin l’òrgan de referència de participació ciutadana, per a la presa de decisions importants i estratègiques dels temes que afecten l’illa.
- Crearem el Consell de Savis, un consell de la participació per a la gent gran.
- Potenciarem la coordinació i dinamització dels diferents espais de participació estable de la ciutadania per anar cap a la coproducció de les polítiques públiques amb la ciutadania i els col·lectius organitzats.
- Impulsarem una participació més equilibrada entre els diferents sectors socials, procurant no reproduir les desigualtats preexistents i assegurar la implicació de qui menys participa.
- Treballarem per garantir que la ciutadania pugui participar en condicions d’igualtat i que les seues aportacions siguin de qualitat i útils per la presa de decisions, amb la disponibilitat i l’accés a informació de qualitat, comprensible i rellevant.
- Continuarem impulsant la participació de la ciutadania en la priorització de les inversions públiques, mitjançant l’eina dels pressupostos participatius.
- Continuarem millorant els canals de comunicació de la institució a través de les xarxes socials Facebook, Twiter i youtube, perquè volem una institució que comunica de forma transparent i oberta i partim del principi que la informació és un dret fonamental de la ciutadania.
- Treballarem per apropar de forma proactiva a la ciutadania tota la informació mitjançant polítiques de bon govern, transparència i rendiment de comptes, com la Pàgina deTransparència i la retransmissió dels plens en directe.
- Continuarem potenciant Ràdio Illa, amb nous equipaments i millora de la dotació econòmica, com a ràdio pública de proximitat, independent i plural.
- Establirem, mitjançant les noves tecnologies, mecanismes de participació indiviual en els afers públics de la nostra illa que complementin els presencials.
- Incentivarem l’ús del canal de comunicació àgil entre la ciutadania i l’administració per informar de totes les incidències relatives al serveis prestats pel Consell: la Línia Verda
- Elaborarem una carta de serveis i en farem avaluacions per part de la ciutadania, perquè volem proveir serveis de qualitat de forma transparent i oberta, escoltant la ciutadania i retent-li comptes de les decisions i actuacions.
- Celebrarem un esdeveniment per fomentar l’associacionisme, la difusió de projectes i activitats que duen a terme, l’apoderament polític de la ciutadania i el coneixement del teixit associatiu de la nostra illa.
- Implementarem un pla de formació continuada participat per les entitats amb cursos, trobades i intercanvis de bones pràctiques per facilitar-ne la seua gestió.
- Incrementarem els mitjans per assessorar i acompanyar a les entitats formentereres, per la seua creació i inscripció al registre d’entitats, accés als espais a la seua disposició al casal d’entitats, suport econòmic (bases de subvencions a les seccions del consell d’entitats).
- Consolidarem els programes de voluntariat entre la ciutadania.
- Segirem introduint millores al Casal d’Entitats, per tal que sigui un espai cívic adequat per a les necessitats canviants de les associacions de l’illa.
- Continuarem fomentat el contacte directe dels representants polítics amb els vesins i vesines, i amb les associacions, de cara a conèixer de primera mà els problemes que afecten l’illa i millorar la formulació i efectivitat de les diverses polítiques locals.