Gent per Formentera, PSOE i Esquerra Unida han arribat a un acord per presentar candidatura conjunta al Parlament de les Illes Balears amb la finalitat de facilitar un Govern que escolti i respecti l’opinió de Formentera.

La candidatura de la coalició està encapçalada per Sílvia Tur de GxF, diputada del Parlament entre el 2015 i el 2019. L’acompanyen Antonio J. Sanz, del Partit Socialista, i Vanessa Díaz, d’EU. En cas que aquesta candidatura progressista rebi el suport majoritari, Sílvia Tur s’integrarà al grup mixt del Parlament.

El programa que sustenta l’acord es basa fonamentalment en tres eixos: insularista, social i mediambiental que s’acabarà de definir en un grup creat a aquest efecte.

Els tres partits han qualificat aquest acord com un acte de responsabilitat de totes les forces progressistes de l’illa. Així mateix, han destacat la importància d’aquest pacte per seguir defensant la veu de formentereres i formenterers a l’hora de la presa de decisions que tenen una important repercussió en la sostenibilitat del territori i l’economia de Formentera.

 

Formentera, 11 d’abril de 2019